Şubat Ayı- Sınıf İçi Rehberlik Etkinliği

10.03.2024 36

Mahremiyet eğitimi, çocukluktan itibaren öğrenilmesi gereken, bireylerin kendi ve başkalarının özelinin,haklarının ne olduğunu bilmesi, bu hakların ve özel alanının sınırlarını belirlemesi ve sosyal çevresinde kendi özel haklarını ve özel alanını savunabilmesi ve koruyabilmesidir. Mahremiyet eğitimi, çocukluktan itibaren ilk olarak anne-baba tarafından verilir. Bu eğitimi doğru bir şekilde vermek için anne-babaların bu konu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.
Mahremiyet eğitimi, çocuklarının ruhsal ve cinsel sağlıklarının korunması açısından son derece önem taşımaktadır. Özellikle küçük yaşlardaki çocukların kendi özel alanlarını bilmeleri ve yabancı birileri bu alana müdahale etmek istediğinde bu alanı koruyabilmeleri için oldukça önemlidir. Dolayısıyla bu eğitimin okul öncesi çağındaki çocuklara verilmesi büyük önem taşır. Böylece okula başlayarak güvenli ortamından ayrılan çocuk, kendi özelini yabancı bir ortamda koruyabilecektir.
.
Özlenen Nesiller İçin...