Okulumuzda Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

20.04.2024 20

20-04-2024

YAŞLILAR HAFTASI

Bugün yaşlılar haftasını kutladık.
“Babannem Kime Benziyor?” adlı hikayemizi çok keyifli bi şekilde etkileşimli okuduk.
Çocukların henüz çok küçük yaşlarda yaşlılara gereken saygı ve hürmeti göstermeyi öğrenmesi, yeni neslin sağlam kurulmuş temeller üzerinde yapılanmasını sağlaması gerektiği üzerinde durduk.
Yaşlılara Saygı Haftası temamızda çocuklarıma yaşlılığın ne demek olduğu, yaşlı insanlarının ihtiyaçlarının neler olduğu, yaşlı kimselere nasıl yardımcı olunabileceği, onlara sevgi ve şefkat göstermenin, saygı duymanın ve onları sevmenin anlamı ve önemini kavramaya çalıştık.
Önceden hazırladığımız panomuzda çocuklarımızla zamanda yolculuk yaparak o zamanlardaki gibi giyinip yaşlılar gibi davrandık.
Dedelerimiz ve nenelerimiz için özel etkinlik ve küçük not hazırlayarak günü sonlandırdık.
.
Özlenen Nesiller İçin...